Eric & Jossan - Ett första smakprov

 
Åh! Jag är tokigt nöjd med dagens bilder.
 
Ljuset var fantastiskt och Eric & Jossan är så kära så att det bara lyser kärlek av dem.
 
 
 


· Kommentera ·
Kärlek 0 kommentarer




Love is in the air

 
I morgon är det dags för en kärleksfotografering, min fina vän Jossan och hennes pojkvän firar ett år som par och ville ha lite bilder på dem tillsammans.
 
Visar dessa bilder från i våras på Helena & Jocke så länge. Hoppas på att få riktigt höstliga och vackra kärleksbilder i morgon, jag har kikat ut några fina platser...
 


· Kommentera ·
Kärlek 1 kommentarer




Meja

 
Lilla fina Meja!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer




Ett charmtroll utan dess like!


 
Alexander!
 
De här bilderna på en av mina kompisars söner fotade jag i somras, det blev en härlig bildserie som speglar det charmtroll han är!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer




Att redigera bilder & att fota med känsla

Blogg tillhörande mlisan : MLiSAN, Att redigera bilder & att fota med känsla

Ibland dyker frågan upp om jag redigerar mina bilder eller ej, så jag tänkte svara på hur jag behandlar mina bilder. Eftersom jag fotar i RAW-format så måste jag öppna upp bilderna i ett bildredigeringsprogram för att exportera dem som JPEG filer - så att jag kan visa dem här på bloggen och så. RAW-filerna kan ofta behöva förstärkas en liten liten aning i färgtonerna eftersom den inte redigeras av sig själv i kameran som en JPEG-fil gör (de blir lite mattare och lite "gråare" i färgtonen). Men det tar ungefär 10 sekunder per bild, och förändringen blir inte så stor från originalfilen. Ni ser på bilden på Chris här ovan, den är fotad i RAW, och jag har förstärkt färgerna en liten aning just för att det gärna blir lite dassigt i RAW-format (RAW kan jämföras med de analoga kamerornas negativ. Det är inte en färdig bild, men filen innehåller all information som krävs för att få en bild).

 


 

Varför väljer jag då att fota i RAW? På senare tid när jag fått in mer och mer fotojobb så har jag känt att jag ger kunden mer om jag fotar i RAW. En RAW-fil förstörs aldrig (när du redigerar en JPEG-fil så förstörs bildkvalitén), och den håller högre kvalitét vilket jag känner är viktigt att jag ger mina kunder. För blotta ögat blir det oftast ingen skillnad, men om kunden vill förstora upp en bild så kan kvalitétsskillnaden synas.

 


 

Jag har helt tappat lusten för att fota i min lilla "hemmastudio" som jag köpte för ett par år sedan - bilderna blir sällan så bra som jag vill, just för att det blir så uppstyrt. Äktheten försvinner, och då blir det heller inte lika äkta från min sida - vilket är superviktigt när man fotar. Är inte känslan där med dig, så blir inte bilderna särskilt bra. Däremot har jag lärt mig mycket på vägen genom att fota i den, särskilt om ljussättning när man fotar människor (man kan säga att jag lärt av mina misstag...). För mig blev det en sådan uppenbarelse, för så fort jag gick utanför "studion" när jag fotade mina porträtt så hände något. Jag lyckades fånga de där fantastiska uttrycken, och bilderna fick plötsligt liv. När jag började fota så var det mest natur som gällde, men jag har ju mer och mer halkat in på att fota människor. Och ju mer jag gjort det, ju mer har jag fastnat för det. Det har förvandlats från någonting utmanande och lite spännande till att bli en passion!

Blogg tillhörande mlisan : MLiSAN, Att redigera bilder & att fota med känsla

(När jag redigerar en svartvit bild så ändrar jag först bilden till svartvit, sedan ger jag bilden lite mer svärta eftersom jag gillar när det är kontraster... Det blir inte jättestor skillnad som ni ser ovan, men ett litet extra piff om det behövs!)



· Kommentera ·
Foto - Tankar 1 kommentarer




Stina - babybilder!

 
Alldeles alldeles bedårande, lilla Stina!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer




Sötnosen Hugo!



Den här lilla sötnosen heter Hugo och är mina vänner Otto & Carros hund. Det var så kul att han verkligen började spexa framför kameran så fort jag tog fram den, som om han mycket väl visste att han förevigades...
 


· Kommentera ·
Djur 1 kommentarer




Mammas lilla rivjärn

 
Det har flyttat in en liten tiger hos oss. Världens sötaste lilla tiger dessutom. Alltid på språng, alltid nyfiken, och då och då får man akta sig så att hon inte rivs!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 1 kommentarer




Tinas bäbismage - Del två!





 


· Kommentera ·
Graviditet 0 kommentarer




Heaven...

 
Heaven is a place on earth


· Kommentera ·
Höst 2 kommentarer




Lilla A - Del Två!




Här kommer några fler bilder på min lilla brorsdotter. Hela familjen ser ni överst, precis när vi skulle ta familjebilderna så hade lilla A tröttnat på att vara modell och ville ta en liten tupplur - så vi ska ta några fler familjebilder en annan dag.

 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer




The Beauty of Pregnancy




I lördags tog jag en liten tripp till Munkfors för att fotografera Tina och hennes fina mage. Önskar dem all lycka med deras lilla bäbis som ska anlända om några veckor!

 
 


· Kommentera ·
Graviditet 1 kommentarer




Astrid 2.5 månader

 
Den här lilla sockerbiten är min brorsdotter Astrid. I går var hon här och blev fotograferad. Det blev många fina bilder, så jag ska visa fler någon dag framöver.
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer




Höstlycka




Några bilder från en av helgens underbara höstdagar...
 


· Kommentera ·
Höst 0 kommentarer




Lilla Dante

 
Här är en bild på sötnosen Dante som jag knäppte några bilder på när han var ca två veckor gammal.
Dante är son till min dotters gudfar, och den här bilden togs helt spontant hemma i deras vardagsrum när vi var på besök för att kika på tillskottet.
 
Nu är lilla Dante snart 5 månader! Tiden går så fort...
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 3 kommentarer




En disig höstmorgon



I morse var jag glad att jag för en gångs skull hade med systemkameran till jobbet (jag spanade in några väldigt fina höstträd i går som jag tänkte fota efter jobbet i dag, så därför hade jag med den). För i morse när jag svängde in till jobbet möttes jag av den här underbara synen. Solens morgonstrålar som träffade ängens växter i ett halvdisigt paradis. Några snabba bilder fick det bli, för att jag inte skulle komma för sent till jobbet.

 


· Kommentera ·
Höst 0 kommentarer




Mera Alice!




 


· Kommentera ·
Barn/Baby 2 kommentarer




Alice med familj!



 


Här kommer några bilder på lilla söta Alice med familj. Det blev många guldkorn den dagen, och det känns alltid lika roligt när man får tillåtelse av föräldrarna att visa upp bilderna efteråt.


· Kommentera ·
Barn/Baby 1 kommentarer




Söta lilla Meja!

 
Häromdagen visade jag en bild på en liten fot från en babyfotografering förra helgen. Här är den lilla näpna varelsen som foten tillhör; Meja. Den här bilden blev en favorit direkt!


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer




Provsmink & provhår!





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När min vän Carro skulle göra provsminkning och provuppsättning inför sitt bröllop i juli hängde jag med henne till frisören. Och när allt var på plats så agerade frisören Josefin fotoassistent och Carro fick hoppa upp i skyltfönstret för att förevigas!
 
 


· Kommentera ·
Allmänt 0 kommentarer