Tomtenissen Lucas & några tips!

 
Sötnosen Lucas satt tomtemodell hos mig för ett par helger sedan. Han var egentligen inte alls så sugen på att bli fotad, men med lite bus och lek - och ett riktigt snabbt avtryckarfinger så lyckades vi få fina bilder ändå! Jag ställer alltid min skärpa manuellt - mest för att jag tycker om att styra över bilden. När man fotar barn så kan ju det vara en svårighet eftersom de rör sig mycket. Dock blir jag alltid mycket mer nöjd med bilderna som jag själv ställt skärpan på gentemot bilderna när jag låtit kameran sätta skärpan efter fokuspunkterna - så för mig är det värt det även om jag självklart får kämpa lite för att få de "perfekta bilderna".
 
 
Det bästa är egentligen att ha mer utrymme (och mer tid!) när man fotar barn, så att de kan leka/busa under tiden - så kan man som fotograf avstyra själva kameran från fokus och låta barnet vara naturligt och tryggt. Barnets hemmiljö brukar vara en plats som jag själv föreslår när jag ska fota - just för att barnet är tryggt där. Utomhus är också en sjävklar vinnare (för där finns gott om utrymme, och barnet kan få springa av sig mellan varven)!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Instagram Fall!

 
 
Det är ju inte alltid som sytemkameran är med, den är stor och tung och ofta har jag bara mobilen med när jag & min dotter är ute på våra promenader. Jag fotar mycket med min iPhone, och använder mig flitigt av Instagram. Jag heter mlisan där om ni vill följa mig!
 


· Kommentera ·
Instagram 0 kommentarer
Vackra Cecilia och hennes bäbismage!

 
Här kommer några fler bilder på vackra Cecilia och hennes alldeles perfekt runda bäbismage. Riktigt snygga tattueringar har hon också!
 


· Kommentera ·
Graviditet 0 kommentarer
Dags för julsäsongen!

Nu är det snart dags att börja fota små söta nissar och nissor inför årets julkort. Jag har ett superfint julerbjudande för de som är intresserade. Bor du i Värmland och vill du få dina barn/djur/din familj fångade på bild så är det bara att kontakta mig.
 
För info och priser maila mig på;
 
emelie.ogren@gmail.com
 


· Kommentera ·
Allmänt 1 kommentarer
Levi - del två

 
En söt liten skatt och hans vackra mor!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 1 kommentarer
Lilla Levi

 
I helgen fotade jag mitt kusinbarn Levi. Vi hade absolut inte ljuset med oss, det var helt igenmulet ute med mörka tjocka moln, så därför fick jag gå upp ganska mycket i ISO för att få så ljusa bilder som jag ville ha. Tråkigt nog blir de ju då lite brusiga också...
 
På nedersta bilden ser ni Levis mamma Caroline som är tillsammans med min kusin Fredrik.
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
All you need is Love

 
När jag fotade Cissi & Andreas gravidbilder så var vädret mulet och regnigt. Men i ungefär 1 minut kom solen fram lite grann bakom molnen och jag passade på att snabbt som ögat ta lite motljusbilder.
 


· Kommentera ·
Kärlek 0 kommentarer
Army Boy

 
 
Här kommer ett gäng bilder på min fina vän Christopher som jag fotade i våras. Det är helt underbart att plåta den här killen, för han är så himla grym framför kameran.
 

 
 


· Kommentera ·
Modelljobb 1 kommentarer
Cecilia & Andreas - Del 1

 


· Kommentera ·
Graviditet 1 kommentarer
Ett litet hjärta

 
Här kommer ett smakprov från gårdagens gravidfotografering. Två fina blivande föräldrar och deras lilla hjärta .
 


· Kommentera ·
Graviditet 0 kommentarer
Morgonljus

 
Jag kan inte annat än älska morgonljuset... När solens strålar träffar världen på nytt efter en mörk natt och allt väcks till liv igen. En ny dag - en dag full av hopp.


· Kommentera ·
Natur 0 kommentarer
Drops of silver

 
Höstnaturen är magisk!
 


· Kommentera ·
Makro 3 kommentarer
Älskade Enya!

 
Mammas lilla hjärta
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 2 kommentarer
Pearls of Nature - Part II

 


· Kommentera ·
Natur 1 kommentarer
Bildkompott: September 2012

 


· Kommentera ·
Foto - Bildkompott 0 kommentarer
Pearls of Nature

 
 I går förmiddag när dimman lättade så uppenbarade sig ett litet paradis framför mina ögon. Jag fotade och fotade och fotade. Det blev så många guldkorn, och här är ett utav dem. Denna ska jag förstora och sätta upp i en tavelram här hemma.


· Kommentera ·
Makro 1 kommentarer
Fina Nea

 
Knäppte några bilder på mitt fina kusinbarn Nea när hon åkte karusell i går.
 
Jag & min dotter Enya åkte också karusell - första gången för min lillfis!


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Sunne i mitt hjärta

 
I går satt jag och några vänner nere vid kajen här i Sunne och fikade. Jag knäppte en bild över vår utsikt - fina kyrkan och alla härliga färger.


· Kommentera ·
Allmänt 0 kommentarer
Fountain of Love!

 


· Kommentera ·
Kärlek 2 kommentarer
Pink Rose!

 


· Kommentera ·
Växter/Blommor 1 kommentarer