Min sommartjej

 
Min älskade sommartös
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Alfred


 
Lilla sötnosen Alfred fick jag äran att fotografera i tisdags, och OJ vad han charmade mig. En riktig liten gladfis!
 
 
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Bildbomb på Caroline och hennes vackra mage

 
 


· Kommentera ·
Graviditet 0 kommentarer
En liten ängel trippade förbi...

 
Min lilla dotter får stå ut med mycket hon... Men så länge hon tycker det är roligt och jag gör "en lek" av det så skadar det ju inte att vara modell åt mamma. Fniss fniss!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Best friend

 
När jag var i Göteborg häromveckan och hälsade på min bästis så bad hon mig att fota henne tillsammans med hennes pojkvän. Men vi tog även några bilder på dem var och en för sig, och här är min favorit på min älskade vän Lovisa
 


· Kommentera ·
Porträtt 0 kommentarer
Those lovely baby feet

 
Ännu en fotbild till min "samling". Detta söta par tillhör lille Alfred - en charmtroll utan dess like!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
En kväll att minnas

 
 


· Kommentera ·
Foto - Övrigt 0 kommentarer
Jump!

 
 
I förrgår bevittnade vi en fantastisk solnedgång på en av världens finaste platser, utanför Karlstad. Jag skulle fota gravidbilder på Caroline och min vän Christopher hängde med som fotoassistent samt sällskap. Han fastnade själv på bild som ni ser. Det var heeeeeelt ljuvligt. Terapi för själen.


· Kommentera ·
Foto - Övrigt 1 kommentarer
Sköna Helena

 
Vacker som en dag, det är hon Helena som gifte sig i lördags. De har gett mig tillåtelse att visa bilder från bröllopet så mer kommer vill jag lova... :)
 


· Kommentera ·
Bröllop 0 kommentarer
Som ur en saga

 
Vackra brudparet, deras kärlek gjorde mig alldeles rörd. Och som ni ser är de ganska tagna och rörda av stunden själva. Tårar avlöste varandra, och kärleken fyllde hela atmosfären. Ja, det var sagolikt!
 
Daniel & Helena
 


· Kommentera ·
Bröllop 1 kommentarer
Och en till...

 
Kan inte hålla mig... så här kommer en till!
 


· Kommentera ·
Bröllop 0 kommentarer
Ett underbart bröllop

 
Åh vilket fint bröllop jag fick fotografera i går, och vilken bröllopsfest sedan! Wow säger jag bara. Så himla roligt, och ett alldeles underbart brudpar som bjöd på sig själva hela kvällen, det var show, dans och spex för hela slanten. Är så glad att de valde mig som fotograf, för det här var superhäftigt att få vara med om... Här är en smygkik på ringarna!
 


· Kommentera ·
Bröllop 0 kommentarer
In the garden

 
I Rottneros Park här i Sunne kan man gå och strosa i timtals bland alla vackra blommor. När man har med en pigg och busig 1.5-åring får man dock nöja sig med att strosa i kortare stunder. Men hon är snäll och låter mamma fotografera lite ändå!
 


· Kommentera ·
Makro 0 kommentarer
Närkontakt med en trollslända

 
I dag fick jag närkontakt med en otroligt vacker trollslända, och jag är så glad över att kameran var med och jag får njuta av dessa bilder så här i efterhand...
 
 


· Kommentera ·
Insekter 0 kommentarer
The sun sets over my town...

 
I just wanna feel this moment
 


· Kommentera ·
Himmel 0 kommentarer
Lite regn för livslång lycka!

 
Vi möttes av flera regnskurar (varvade med solsken) under porträttfotograferingen förra lördagen. Men lite regn på bröllopsdagen spås ju skänka lycka! Och visst kan man få fina bilder ändå :)
 


· Kommentera ·
Bröllop 0 kommentarer
Före och efter redigering

Före redigering
 
Efter redigering
 
 
Jag fick en fråga på min facebooksida om att visa den här bilden före redigering. Skillnaden är inte så stor, jag vill helst "sätta bilden" direkt i kameran eftersom det är så himla mycket roligare enligt mig. I stället för att lägga till häftiga effekter i olika program så tänker jag i stället som så att jag utmanar mig själv på plats för att få effektfulla bilder med enkla medel. Här sitter vi på en ljus sommaräng, och det som skapar de härliga ljusfläckarna i bilden är blommor och gräs som ligger i förgrunden. Dessutom valde jag att överexponera ett par steg för att få en ljus bild.
 
När jag konverterade bilden till JPEG lade jag samtidigt en svag S-kurva - men det är allt jag har gjort med denna bild i redigeringsväg, och det är det jag strävar efter med alla mina bilder. S-kurvan bidrar med att göra det ljusa lite ljusare och det mörka lite mörkare. En liten skillnad som ändå gör mycket för helheten tycker jag...
 
För mig handlar fotografi om att fånga ögonblicken så som de faktiskt är. Det där magiska som uppstår just där och då. Därför är jag inte överförtjust i hård redigering och bilder som hamnar långt från den verkliga bild man faktiskt tagit. Här är vi olika vill jag poängtera, och jag vet människor som är SJUKT duktiga på att skapa häftiga världar i photoshop - inget ont om er, ni är grymma! Men det är inte för mig helt enkelt, inte nu i alla fall! Det är därför jag försöker att slippa redigeringsjobb genom att fota så bra bilder som jag bara kan. Jag vill vara nöjd på plats, inte efter 1 h framför dataskärmen. Övning ger färdighet tänker jag, en sådan här bild hade jag inte fått till för två år sedan (och hade jag det så hade det varit mer slump än skicklighet)... Jag känner min kamera och jag tänker alltid på ljuset när jag fotar.
 
Färgversionerna kommer här:
 
Före redigering
 
Efter redigering
 
 
 


· Kommentera ·
Foto - Tips 1 kommentarer
Sagolikt ljus

 
I går ägnade jag mig åt att kräla i blött gräs för att fota i det här sagolika ljuset... Den här bilden blev min favorit!
 


· Kommentera ·
Makro 1 kommentarer
Bildkompott: Juni 2013

 
Juni månad har passerat och vi välkomnar ljuvliga Juli. Här är en liten sammansättning av bilder från mitt Juni 2013. En månad som bjöd på sommarvärme, skolavslutning, festligheter, ljuvaste midsommar samt en härlig första semestervecka tillsammans med min lillskrutt.
 


· Kommentera ·
Foto - Bildkompott 0 kommentarer
Förberedelser...

 
Här kommer några bilder från brudens förberedelser inför bröllopet i lördags. Theréze blev stylad i håret av duktiga Frida Granqvist och med på plats fanns tärnan Linda samt toastmadammen Marie.
 
 
 


· Kommentera ·
Bröllop 0 kommentarer