Vem är Mlisan?

En riktig presentation av mig är på sin plats efter några år av postade fotoinlägg på den här bloggen...
Så vad passar bättre än en hederlig liten lista?:
 
 
Namn: Emelie Cecilia Ögren
Bor: Sunne, Värmland
Ålder: 28 (1986:a)
Familj: Min sambo Tobbe & vår dotter Enya 2 år (se bild nedan), bäbis på väg i magen som beräknas komma i slutet av april. Mor & Far samt två lillbrorsor på 26 resp 21 år.
 
Yrke: Förskollärare / hobbyfotograf
Intressen: Foto, barn, hänga i naturen, böcker, kolla på grymma teveserier...
I min kameraväska: Nikon d700 (går ni långt tillbaka i arkivet är bilderna fotade med en Nikon d5000. Men sommaren 2012 bytte jag upp mig! Nikon 50 mm 1.4 (som jag fotar i princip ALLT med), Nikon 85 mm 1.8, Tamron 90 mm 2.8 samt Nikon 18-24 2.8.
Utbildning: Jag läste media med fotoinriktning på gymnasiet. Det var dock på den analoga tiden (låter som om jag är sjukt gammal!) så vi plåtade nästan enbart med svartvit film. Digitala systemkameror kunde vi se oss i stjärnorna efter... Så den digitala tekniken är jag självlärd inom, dock sitter nog mycket i ryggraden sedan fotoutbildningen. Det finns något alldeles magiskt i att framkalla sina egna bilder och stå i labbet, jag är glad att jag lärde mig den vägen!
Favoritfotograf: Jag tycker att Emelie Ohlsson är alldeles fantastisk, och jag ser mycket upp till henne och hennes fantastiska bilder!
Inspireras av: ALLT! Jag har så länge jag kan minnas sett världen i bilder. När jag är ute och går hinner jag ta flera 100 "mental pictures", och kameran är därför med så ofta det bara går för att allt det vackra jag ser ska få förevigas. Jag får ofta stanna bilen flera gånger på vägen till jobbet för att det är något jag "bara måste fota".
Egen favoritbild:En bild jag knäppte på min dotters små fossingar vilandes i sin pappas hand. Jag fullkomligt älskar den, och säkert beror det mest på känslorna jag har för dem båda...
 
Favoritfotoställe: Har så många... Men sommartid älskar jag att hänga i Rottneros Park (brukar köpa säsongskort för bara 200 kr). Där har jag tagit några av mina absolut vackraste makrobilder...
 
 
 
Mest uppmärksammade bild: Den här på Oksana Wilhelmsson som jag knäppte i Maj 2012. Hon är vacker som en gudinna, och den absolut enklaste människan jag någonsin fotat. VARENDA bild satt direkt. Helt sjukt!
 

Laster: Godis. Godis godis godis. Och när jag inte är gravid; Cola Zero (undviker aspartanet nu!).
Drömmar:Att kunna leva på mitt fotograferande. Och att få resa världen runt och fota på alla de där tokigt vackra platserna som vår jord har i sina gömmor. Tänk att många av dem faktiskt finns bara ett stenkast bort också...
 
 
Mitt bästa fototips: Stanna upp och upptäck magin i vardagen. Det är då bilderna blir så där fantastiska att man nästan tappar andan...
 
 
· Kommentera ·
Foto - Tankar 1 kommentarer
Mötte våren

 
I tisdags tog jag med mig dottern ned till Kolsnäs strand och mötte våren. Hujedamej så underbart!
 


· Kommentera ·
Natur 0 kommentarer
Milton detaljbilder

 
Ännu en av höstens fotograferingar, lille Milton!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Mamma, pappa, barn!

 
Triss i familjebilder från en fotografering i höstas. Har fortfarande så mycket bilder jag vill visa er från höstens alla fotojobb, så det kommer lite gamla bilder nu framöver...
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Ett decemberjobb

 
Ett par anonyma bilder från en syskonfotografering jag gjorde i december, föräldrarna vill inte visa bilderna på internet vilket är viktigt att ha förståelse för tycker jag.
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Saga

 
 
Fina 3-åringen Saga var inte svår framför kameran, superglatt poserade hon för mig häromhelgen när hennes lillasyster skulle fotograferas :)
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
I väntans tider - Linda

 
Ett par bilder till från fotograferingen med Linda för ett par helger sedan.
Väntar spänt på att få höra att bäbisen kikat ut!
 
 


· Kommentera ·
Graviditet 0 kommentarer
Ellie 3 månader - Några svartvita bilder

 
Det blev så mycket fina bilder från den här fotograferingen, skickade i väg 112 stycken till Ann-Sofie & Andreas. Inte så konstigt med en sådan liten modell förstås!
 
Åh vad jag längtar efter bäbisen i min mage nu!


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Ellie - Några färgbilder

 
Tänk vilken fröjd att få fota sådana här små underbara bäbisar. Den här lilla damen med sitt långa hår och vackra blå ögon och härliga minspel, oj oj oj. Man smälter ju!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Tack!

 

Ett tackkort från ett av sommarens bröllopsjobb damp ned i brevlådan häromdagen. Det gör mig alltid lika glad! Theréze & Daniel hade ett FANTASTISKT bröllop, oj vad jag njöt av att få ta del av det och kunna ge dem minnen för livet via mina bilder...

 


· Kommentera ·
Allmänt 0 kommentarer
Ellie - 3 månader

 
Ett litet smakprov från dagens babyfotografering. Så himla fin, lilla Ellie!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer
Alla hjärtans blommor

 
Hjärtat hoppade till när jag kom hem efter arbetsdagen i går och fick se den här vackra buketten på bänken. Ända tills fästmannen och tillika fadern till mitt barn kom ned från övervåningen och förklarade att blommorna inte var mina. De var min mammas! Hon hade fått dem av en kund, men skulle i väg med vänner direkt efter jobbet och ville därför inte att blommorna skulle bli  förstörda och ställde in dem hos oss. Happy Valentines Day ;)
 


· Kommentera ·
Allmänt 0 kommentarer
Expecting...

 
Många mag-inlägg på bloggen nu! Men det kanske beror på att jag är gravid själv och helt inne i "preggobubblan". Den här magen tillhör i alla fall fina fina Linda som väntar sitt andra barn närsomhelst!
 


· Kommentera ·
Graviditet 0 kommentarer
Ann-Sofie och magen

 
Lilltjejen som bodde i Ann-Sofies mage har hunnit bli över 3 månader redan, men som vanligt är jag lite seg på att visa bilder! Bilderna är fotade hemma i Ann-Sofies kök, framför köksbänkarna (som vi tillfälligt täckte över med lite tyg...).
 
 


· Kommentera ·
Graviditet 1 kommentarer
Marie & Patrik

 
Min vän Marie ville ha ett par bilder på henne och hennes gamle följeslagare katten Patrik.
 
Patrik är gammal och har börjat bli sjuk på sista tiden, så Marie är rädd att han inte finns med dem så länge till. Därför ville hon ha lite bilder att minnas honom vid...
 


· Kommentera ·
Djur 0 kommentarer
Emmy i svartvitt

 
Några svartvita på fina lilla Emmy på hennes namngivningsdag... Svartvitt ligger mig så varmt om hjärtat.
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 4 kommentarer
Lillfisen i det gröna

 
De två översta bilderna är från sommaren 2012, och den nedre från i somras. Ganska precis ett år emellan. Modellen är min egen, Enya. Som växer så fort...Stora barnet nu som går på pottan och klär sig själv. Men en himla massa vilja och en himla underbar personlighet.
 
Snart kommer en ny familjmedlem till oss. Längtar så efter att få träffa hen!
 


· Kommentera ·
Allmänt 0 kommentarer
Linda & Micke - Flera svartvita

 
Jag älskar hur kärleken till varandra och det kommande barnet lyser igenom på Linda & Micke. Snart dags för bäbisen att kika ut, så spännande!
 


· Kommentera ·
Graviditet 0 kommentarer
Vinterbröllop

 
 
 
 
 
Ganska precis ett år sedan snart som jag fotade dessa bilder, galet vad fort tiden går! Det är så vackert med vinterbröllop... Älskar hur de röda röda rosorna utgör en sådan kontrast mot allt det vita...
 


· Kommentera ·
Bröllop 0 kommentarer
Emmys namngivning - några bilder i färg

 
Det var i våras jag fotade den här fina tjejen på hennes namngivningsceremoni. Men jag har ju helt glömt bort att visa fler bilder än de två som jag lade ut då. Så här kommer ett gäng till!
 


· Kommentera ·
Barn/Baby 0 kommentarer